Se for deg dette: Idiotsikker sitronkrem som tykner hver eneste gang. Jevn, tynn bunn med sylskarpe kanter. Silkemyk marengs som holder seg pen i timevis.
Nei, det er ikke utopi. Sitrontertene i kakedisken er ikke laget med magi, men av menneskehender. Alt du trenger er en tydelig oppskrift!
En oppskrift som serverer grader og millimeter, så du slipper å lure på hva "passe tykk" er.
En oppskrift som sier hvor mange gram sitronsaft du skal ha, så du slipper å stå på butikken og klø deg i huet over om "fire sitroner" betyr fire små, eller fire store.
Og ikke minst, en oppskrift som forteller deg hva slags paiform du trenger, og hvordan du kan preppe i forkant så du får tid til alle de andre prosjektene dine.
Fra kaos til kontroll
En gang i tida stod jeg og kåla med å trykke ut bunn, helte sitronkrem i terten mens den stod i ovnen og det sprutet overalt, og bannet over kornete marengs. Det så ut som et takras.
Spol frem noen år, og jeg leverer sitronterter til bryllup. Hemmeligheten? Ikke timesvis med øving, men tips og triks du bare lærer på konditorkjøkkenet.

La meg dele dem med deg! Hopp over timesvis med googling og gå rett på mestringsfølelsen.
Du får:
- Videotutorials for bunn, krem, marengs og sprøyteteknikk
- Tips til utstyr
- Idiotsikker oppskrift
- Glutenfri versjon
- Lære smarte ting om bunn, sitronkrem, marengs, oppbevaring, servering og logistikk
- Og ikke minst: Konditor på speed dial*. Det stemmer! Står du fast, får du hjelp. (Full gjennomsiktighet: Det er ikke sikkert dette blir mulig i fremtiden, så benytt sjansen mens du kan!)
FAQ
Hvor foregår kurset?
På internett, på en plattform som lar deg spille av videoene i den rekkefølgen og tempoet du vil.
Hvor lenge har jeg tilgang?
Du har tilgang så lenge kurset finnes!
Hvilke allergener har sitronterten din?
- Sitronkremen og marengsen inneholder egg, melk og gelatin (sånn hvis du er vegetarianer). Den kan lages med melkefri margarin hvis du ikke tåler melk! Hvis laktose er problemet, kan du bruke smør som vanlig (hver porsjon inneholder forsvinnende få gram laktose).
Bunnen kommer i to versjoner; vanlig og glutenfri. Jeg har nemlig erfaring som Cøliakifrue siden 2013, og er ekspert på å trikse til glutenfrie kaker!
Men jeg tåler ikke egg.
Beklager, denne terten inneholder egg. Så mye egg, at en eggefri variant er nærmest utopisk og må utvikles av noen som er spesielt interesserte (ikke meg).
Trenger jeg fancy utstyr?
Sitronterte kan lages med utstyr de fleste har hjemme! Det er dog et par ting som gjør jobben lettere, og jeg forteller deg hva du trenger i kurset. Jess, du får konkrete tips til merker.
Kan jeg egentlig lære et håndverk på internett?
Definitivt! Det er i praksis ikke noen forskjell på å få demonstrert en ting ved et arbeidsbord, eller over video. Spørsmålene er like enten de stilles muntlig eller via tekst. Jeg har selv lært teknikker på nettkurs som har spart meg for tusenvis da jeg drev konditori.
*Får jeg FAKTISK en konditor på speed dial? Døgnåpen hjelpelinje?
Du får hjelp innen rimelighetens grenser, det vil si: Jeg sjekker spørsmål daglig mandag-fredag (mindre tilgjengelighet i ferier). Du kan stille spørsmål i kommentarfeltet for hver videoleksjon, og lære av hva de andre lurer på!