Se for deg dette: Idiotsikker sitronkrem som tykner hver eneste gang. Jevn, tynn bunn med sylskarpe kanter. Silkemyk marengs som holder seg pen i timevis.
Nei, det er ikke utopi. Sitrontertene i kakedisken er ikke laget med magi, men av menneskehender. Alt du trenger er en tydelig oppskrift!
En oppskrift som serverer grader og millimeter, så du slipper å lure på hva "passe tykk" er.
En oppskrift som sier hvor mange gram sitronsaft du skal ha, så du slipper å stå på butikken og klø deg i huet over om "fire sitroner" betyr fire små, eller fire store.
En oppskrift som avslører detaljene rundt utseende og pynt, den lille forskjellen som skiller "bra" og "best".
Og ikke minst, en oppskrift som forteller deg hva slags paiform du trenger, og hvordan du kan preppe i forkant så du får tid til alle de andre prosjektene dine.
Fra kaos til kontroll
En gang i tida stod jeg og kåla med å trykke ut bunn, helte sitronkrem i terten mens den stod i ovnen og det sprutet overalt, og bannet over kornete marengs. Det så ut som et takras.
Spol frem noen år, og jeg leverer sitronterter til bryllup. Hemmeligheten? Ikke timesvis med øving, men tips og triks du bare lærer på konditorkjøkkenet.

La meg dele dem med deg! Hopp over timesvis med googling og gå rett på mestringsfølelsen.
Med andre ord:

Du får:
- Videotutorials for bunn, krem, marengs og sprøyteteknikk
- Tips til utstyr
- Idiotsikker oppskrift
- Glutenfri versjon
- Lære smarte ting om bunn, sitronkrem, marengs, oppbevaring, servering og logistikk
- Og ikke minst: Konditor på speed dial*. Det stemmer! Står du fast, får du hjelp. (Full gjennomsiktighet: Det er ikke sikkert dette blir mulig i fremtiden, så benytt sjansen mens du kan!)
FAQ
Hvor foregår kurset?
På internett, på en plattform som lar deg spille av videoene i den rekkefølgen og tempoet du vil.
Hvor lenge har jeg tilgang?
Du har tilgang så lenge kurset finnes! Så slipper du å bli snytt hvis livet skjer, og du kan komme tilbake og friske opp kunnskapen når du vil.
Hvilke allergener har sitronterten din?
- Sitronkremen og marengsen inneholder egg, melk og gelatin (sånn hvis du er vegetarianer). Den kan lages med melkefri margarin hvis du ikke tåler melk! Hvis laktose er problemet, kan du bruke smør som vanlig (hver porsjon inneholder forsvinnende få gram laktose).
Bunnen kommer i to versjoner; vanlig og glutenfri. Jeg har nemlig erfaring som Cøliakifrue siden 2013, og er ekspert på å trikse til glutenfrie kaker!
Men jeg tåler ikke egg.
Beklager, denne terten inneholder egg. Så mye egg, at en eggefri variant er nærmest utopisk og må utvikles av noen som er spesielt interesserte (ikke meg).
Trenger jeg fancy utstyr?
Det meste du trenger for å lage sitronterte, har du allerede fra før. Men er målet ditt å lage en high-end-variant (og det er det jo), så anbefaler jeg en spesiell type form og en spesiell type rivjern. Ja, du må google deg frem til hvor du skaffer disse, og du må være kapabel til å kjøpe utstyr på internett fordi slike former mest sannsynlig ikke finnes på nærbutikken din.
Men jeg er egentlig ganske god til å bake, er dette for meg?
Jess! Spesielt for deg som er god til å bake, vil jeg si! Selv om du kan slenge sammen ei formkake i blinde, så kan du alltids ta bakinga et nivå opp. Jeg viser deg hvordan man ville lagt sitronterte på et fransk konditori. Du får tips og triks du ikke får i hvilken som helst kokebok. Triks du kun får vite om på proffkjøkken. Et voilà, du kan trylle sammen noe som får vennene dine til å lure på om du har tatt en smugtur innom Pascal på vei til festen.
Kan jeg egentlig lære et håndverk på internett?
Definitivt! Det er i praksis ikke noen forskjell på å få demonstrert en ting ved et arbeidsbord, eller over video. Spørsmålene er like enten de stilles muntlig eller via tekst. Jeg har selv lært teknikker på nettkurs som har spart meg for tusenvis da jeg drev konditori.
*Får jeg FAKTISK en konditor på speed dial? Døgnåpen hjelpelinje?
Du får hjelp innen rimelighetens grenser, det vil si: Jeg sjekker spørsmål daglig mandag-fredag (mindre tilgjengelighet i ferier). Du kan stille spørsmål i kommentarfeltet for hver videoleksjon, og lære av hva de andre lurer på!